Het mooiste aan dit ambacht is dat ik een sieraad kan creëren voor nu en de toekomst. Tijdloos.

In 2012 ben ik, Rik van Dongen afgestudeerd als goudsmid aan de vakschool te Schoonhoven. Goudsmeden is een prachtig vak waar ik tijdens mijn studie en in mijn privé mijn passie en creativiteit in kwijt kan. Na mijn studie in Schoonhoven wilde ik deze passie dan ook graag verder uitbreiden met een expertise in het zetten van edelstenen. Om mijn kennis verder uit te breiden in het zetten van edelstenen heb ik aansluitend in augustus 2012 de cursus Stone Setting Comprehensive en Advanced Stone Setting gevolgd aan de New Approach School  te Franklin, Tennessee. In 2018 heb ik de individual stone setting Seminar gevolgd aan de Alexandre school te Antwerpen. Deze opleidingen samen met mijn ervaring zorgt ervoor dat ik een compleet sieraad kan maken in verschillende edelmetalen.

Na mijn opleiding heb ik gewerkt bij een juwelier die gespecialiseerd is in het verkopen van trouwringen. Hier heb ik met mooie sieraden mogen werken, maar vooral veel persoonlijke verhalen mogen horen van klanten. Dit heeft mij geïnspireerd tot het maken van persoonlijke, unieke en blijvende sieraden.

Mijn passie ligt bij het creëren van sieraden met een emotionele waarde. Iets wat mensen raakt en een herinnering voor het leven geeft.

Ik maak mijn sieraden aan de hand van verhalen en herinneringen. Deze zul je dus nergens anders tegen komen. Mijn sieraden zijn uniek.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met mij op.

© Copyright - Goudsmederij van Dongen